İnşaat / İnşaat sektörüne dair malakeler.
Müteahhit ile yapmış olduğunuz anlaşmayı öncelikle hemen çıkarıp baştan sona okuyunuz. Özellikle bir avukat nezaretinde bu sözleşmeyi detaylıca inceleyiniz. Öncelikli bu inceleme sonrası aşağıdaki durumlara göre yönlendirmeleri takip ediniz.
Şimdi 1 2 ve 3 maddeli durumlara göre ele alarak neler yapabileceğinize bir bakalım.
Sözleşmenizi iyi okumamak veya bir avukat nazarında imzalamamış olmanız sebebiyle bu duruma düşmüş olabilirsiniz. Genellikle avukat masrafından kaçınmak için bu hatalar yapılabilir. Bu durumda yine bir Gayrimenkul Avukatına giderek durumunuzu anlatmalı, size sözlü olarak belirtilmiş ancak sözleşmeye geçirilmemiş vaadler veya uygulamalar varsa bunların delille, şahitle veya başka emsal davaların araştırılması ile ispatı sağlanmaya çalışılabilir.
Uzman Gayrimenkul Avukatlarına ulaşmak için ofisimizle irtibata geçebilirsiniz.
Sözleşmede yapılan işlemin / uygulamanın yasak yada usulsüz olduğu açıkça belli ise en kısa sürede avukata giderek dava açmalı veya uzlaşmaya giderek hakkınızı korumalısınız.
Sözleşmede boşluk olması durumu genellikle en yaygın durumdur. Bu durumda ne müteahhide dair nede maliklere dair söz konusu işlem açısından bir madde olmadığı için muhtemelen tek başvurulabilecek yol avukat nazarında emsal davalar ile "sektördeki normaller" araştırmaıs yapılır. Değinilmemiş ve havada kalmış bu kısımlar ek bir sözleşme ile yeniden belirlenir ve bu şekilde devam edilir.
Binanızı teslim almış ve 7 yıllık müteahhit sorumluluğu sürecinde iseniz; doğrudan en yakın savcılığa giderek müteahhit firma hakkında "görevini yerine getirmeme, sorumluluğu yerine getirmeme" konulu bir dava yada soruşturma talebinde bulunabilirsiniz. Bu genellikle kışkırtıcı ve en hızlı çözüme vardıran yoldur. Yinede bir yere varamıyorsanız bu davayı açmanız sizin elinizde bir koz kalmasına vesile olur.